Lagersammendrag

Denne artikkelen viser kort hva som vises i forespørselen "lagersammendrag". Denne forespørselen viser i korte trekk alt som har skjedd eller kommer til å skje med en vare.

Overordnet gir denne forespørselen et helhetlig bilde av hva som har skjedd eller kommer til å skje med en vare. Her kan du se hvor mye du har i salg, hvor mye som er allokert til en salgsordre, hva som er til innkjøp, osv. Alle kolonnen kan du sjekke selv ved å hente opp forespørselen. Det er "drilldown" i alle kolonnene, dette betyr at du kan trykke på feltene for å komme videre til "allokeringsdetaljer" vinduet - her ser du ordrenummer, innkjøpordrenummer, leveransenummer, osv. som er knyttet til denne varen.

Rapporten viser kun en vare av gangen og husk også at ikke alle kolonnen gir mening for din bedrift, om du for eksempel ikke bruker direkteleveringer vil ikke disse kolonnene gi deg noe nyttig informasjon.

Eksempel 1: oversikt over vare allokert til salgsordre

Denne lille videoen spilles av automatisk og viser hvor du kan se hva som ligger til bestilling av hver enkelt vare. Er den for liten kan du trykke" Ctr + scroll" (scroll med musa) for å zoome inn og ut i vinduet.

Fra ordre til vare til lager til ordre
Denne viser: salgsordre - varekortet - lagersammendrag ( behandlinger - lagersammendrag) - hvor du ser denne ordren - og videre tilbake til ordren.

Rapporten finner du også under Vare -> Forespørsel -> Lagersammendrag

Forespørsel lagersammendrag

Bildet under viser forespørselen, her vil du somregel ha en rute med lokasjonen "ikke tildelt", dette er de varene som er i bestilling, ordre, levering, osv., med andre ord de som er allokert på en eller annen måte. Som du ser kan du her også se hvor mange av denne varen du har på hver av lokasjonene, her har jeg f.eks. 10 av denne varen på lokasjon 1.

Lagersammendrag forespørsel 1

Eksempel 2: Innkjøp

Denne rapporten viser også antall dere har til bestilling ( innkjøpsordre ) på varen, her gjelder samme logikk. Du kan trykke på varen for å komme til forespørselen og videre inn på kolonnen i forespørselen for å se andre steder denne er allokert, eller om det finnes bestillinger på den.

Innkjøp til varekort til lagersaldo til innkjøp
Denne viser: Innkjøpsordre -> varekort -> lagersammendrag ( behandlinger - lagersammendrag) - allokeringsdetaljer -> og videre tilbake til innkjøpsordre

Det er også mulig å lage egendefinerte forespørsler, som for eksempel viser en oversikt over alle varer og antall som ligger til innkjøp, hva som skal direkteleveres, hvilke ordre som ligger til rest, osv. Forespørsler må som oftest konfigureres etter din bedrifts behov, ønsker du mer informasjon om dette kan du ta kontakt med Cloud Connection via 4u@cloudconnection.no.